Frequently Asked Questions – Q&A

Ofte stillede spørgsmål og deres svar – det er en hjælp og service men ikke alt er nævnt i oversigten – ring 21602991 hvis du ikke lige finder svar på dit eget spørgsmål ….

Generelle spørgsmål om at finde vej og ydelser

Peter Dahlerup Fotografi har studie på en bondegård der istandsættes udvendig – adressen er Oldvejen 5 – 3480 Fredensborg

Oversigt viser de mest brugte – tryk her

 

Hvordan finder jeg fotografen?

Fotografen har studie på Oldvejen 5 – 3480 Fredensborg – det er en grusvej og en sidevej til Kongevejen mellem Hørsholm og Fredensborg. Fra København ad motorvejen tager det cirka 35 minutter.

Kan man blive fotograferet hele dagen?

Fotografen Peter Dahlerup har udvidet åbningstid men du skal bestille tid på 21602991 og kan ikke komme uanmeldt til studiet.

Hvor kan jeg få pasfoto?

Fotografen Peter Dahlerup tager pasfoto – du skal bestille tid på 21602991 – pasfoto fremkaldes med det samme og du får det med hjem. Prisen er 100,- kr. for 4 stk. Pasfoto er også foto til kørekort og handicapskilt og visum. Alle pasfoto fra fotografen er godkendt.

Kan man købe digitale filer?

Fotografen sælger digitale filer til erhverv hvor moms tillægges og fotografen sælger digitale filer til private incl. moms. Da opgaver er forskellige er der ikke her svar på priser på digitale filer – indhent tilbud på 21602991

Hvor meget redigeres billederne

Fotografen redigerer altid alle billeder så de fremstår optmalt til den enkelte opgave. Men da opgaverne er forskellige så redigeres billederne også forskelligt. Afstem altid forventningerne med fotografen forud for fotograferingen.

Hvad er reglerne ved afbud eller sygdom?

Fotografen accepterer afbud som er en udsættelse af fotograferingen såfremt der opstår uventet sygdom eller Covid-19 restriktioner gør sig gældende.

Opkræver fotografen depositum?

Fotografen har nu i over 30 år arbejdet uden depositum. Fotografen er jyde af fødsel og der er et ord et ord. Som kunde kan I regne med fotografen og som fotograf regner jeg med betaling ved levering.

Hvor mange kan man være på et billede?

Fotografen har et stort studie på 100 kvm men et familiebillede har en øvre grænse på 24 personer. Større grupper kan sammensættes af flere billeder og fotografen er fleksibel med at tage billeder andre steder hvor der er mere plads.

Hvor længe opbevarer fotografen negativer/filer?

Fotografen passer på både negativer og filer og opbevarer dem med henblik på efterbestillinger. Men fotograf Peter Dahlerup kan ikke gøres ansvarlig for bortkomne, beskadige eller mangelfulde negativer eller filer.

Hvor kan man købe kunstfoto?

Fotograf Peter Dahlerup har en stor samling af kunstfotografi som sælges til ophængning – billeder kan også købes digitalt til brochurer/hjemmesider – kontakt Peter Dahlerup på 21602991

Spørgsmål om fotograferingen

Der kan være spørgsmål du ønsker svar på inden du møder op så du er forberedt på selve fotograferingen. Du er altid velkommen til at ringe og spørge om fotograferingen forud og hellere en  gang for meget end en gang for lidt

Hvilket tøj skal jeg tage på?

 

Undgå hvidt tøj, da hvidt op til ansigtet reflektere lyset og let gør ansigtet mere rundt at se på.

Tøj sat sammen tone i tone er altid en god farve kombination.

Undgå kraftigt spraglet, ternet, stribet tøj. Det tager let opmærksomheden fra ansigtet.

Til kvinder anbefaler vi altid to lag tøj, f. eks skjorte og jakke eller kombinationen bluse, tørklæde. Kortærmede bluser og store udskæringer ud på skulderen bør man undgå, da tøjets linjer let kan få kroppen til at virke bredere end den er.

 

Hvad med rødme og bumser og makeup?

 

Det er bedre at lade os retuchere bumser og pletter o.l. væk i redigeringen. Gør os opmærksom på ved fotograferingen hvis der er forhold med f.eks. skønhedspletter eller lignende som skal bevares.

Har du af og til hævede øjne? Så vær opmærksom på at kraftig saltet mad dagen før kan medvirke til at øjnene bliver hævet.

Er der signatur på forstørrelserne?

Fotografen sætter ikke signatur på hverken forstørrelser eller de mindre billeder.

Har fotografen copyright på billederne?

Fotografen beholder copyright på billederne men man kan frikøbe denne copyright.

Offentliggør fotografen billederne?

Fotografen må kun offentliggøre billederne efter aftale med kunden og må ikke videresælge billederne. Fotografen vil altid spørge om billederne må bruges til markedsføring af fotogarfens arbejde. Mange kunder får inspiration af at se på andres billeder og det kan kun lade sig gøre hvis nogen giver lov.

Er kæledyr tilladt hos fotografen?

Fotografen accepterer alle kæledyr som kunden selv har kontrol over og hvor kunden i det omfang kæledyret grisser selv sørger for at rengøre det snavsede område.

Har fotografen rekvisitter?

Fotografen har enkelte rekvisitter men medbring selv de ting som I ønsker at barnet skal kunne sidde med – stole er der i studiet og et udvalg af bamser.

Skal man bruge mundbind?

Fotografen er forpligtiget til at spritte af og sørge for god afstand og kunden er forpligtiget til at  bruge mundbind ved ankomst og afgang. Under fotograferingen bruger man naturligvis ikke mundbind.

Hvordan betaler man?

Fotografen foretrækker MobilePay ved afhentning af billederne – evt. kontant men ingen Dankort. Kunder der har en aftale om en større fotografering får en faktura og betaler via Netbank.

Hvor længe holder et fysisk billede?

Fotografier laves på fotopapir med en godkendt kemi og på det optimale og bedste fotopapir til formålet. Billeder tåler ikke sollys og dagslys der rammer billedet direkte. Billeder må heller ikke monteres i rammer hvor bagbeklædningen ikke er syrefrit karton.