Graviditetsfotografering der tog en uventet drejning en

forårsdag på stranden og klitterne i Hornbæk i Nordsjælland

Her får du historien om det unge par Stine og Anders, som var blevet fotograferet til deres skønne bryllup i slotskirken på Frederiksborg Slot i Hillerød, hvor bryllupsfotograf Peter Dahlerup havde lavet både smukke og naturlige billeder.

Nu er Stine gravid og selvfølgelig skal der så tages billeder af den smukke mave. Stine elsker at lave album fra Pixel og har derfor bestilt fotograf Peter Dahlerup til en graviditetsfotografering i et andet miljø end bryllupsbillederne. Så denne gang skulle det være med strand og klitter, og hvad er så mere nærliggende når man bor i København og stammer fra Nordsjælland og har slået sine folder i det smukke solbeskinnede Hornbæk.

Stine benyttede sig af fotograf Peter Dahlerups tilbud i Gravida magasinet, hvor selve optagelsen er gratis i en vis radius, og så betaler man udelukkende for de filer eller fysiske billeder man ønsker ….!

Fotograf Peter Dahlerup havde lavet research et par dage før.

Stine og Anders ankom og den ventende fotograf var klar mens han nød udsigten denne skønne forårsdag med sol og liv ved ishuset og mennesker der endelige efter corona nedlukning igen kunne komme på stranden.

Fotograferingen startede med nogle af Stines egne kjoler og vi startede i de store klitter. Men i det fjerne hørte vi tågehornet og efter kun nogle få billeder så vi havgusen komme ind fra Katttegat og sløre landskabet og klitterne.

Graviditetsfotografering der tog en uventet drejning var nu en realitet.

Som nogle ved så har fotografer i deres studie store softbokse for at lave blødt men retningsbestemt lys. Den skarpe sol på en strand kan være en udfordring og ser man filmoptagelser så har filmfolk altid store skærme til at afskærme for solen og tilsvarende kæmpe lamper til at sørge for lys i skyggerne. 

Her kom det helt af sig selv. Solen blev diffus og de skarpe skygger forsvandt. Men lidt efter var solen dækket og horisonten var forsvundet i havgus og sigtbarheden var minimal. 

Det gav til gengæld helt nye muligheder for den garvede portrætfotograf  som  herfter fik disse dejlige graviditets billeder.

gravid-gravidfoto-graviditetsfotograf-hovedstaden-fredensborg-copenhagen-peter-dahlerup

Graviditetsfotografering fortsætter med babyfotografering

Når den lille baby er kommet til verden så er det en rigtig god idé med nyfødtfotografering eller newborn som det også kaldes på ny-dansk. Det skal helt være indenfor de første 10-12 dage – ellers får man ikke de så berømte og søde billeder af barnet som ligger i fosterstilling med benene trukket helt ind under sig.

Herefter er der rigtig mange der tegner abonnement på det vi kalder Månedsfotografering. Her kommer man med barnet 1 gang om måneden så man får taget 12 billeder. Man kan så købe både en lille bog at have de 12 billeder i og mange køber en stor ramme med et passet-partout med 12 huller i den rigtige rækkefølge, så man kan have rammen hængende på væggen. 

Fotograf Peter Dahlerup har stort varmt studie med parkering i gården så man aldrig skal gå ret langt og så er det gratis. Hos fotograf Peter Dahlerup kommer der også altid kun 1 kunde i samme tidsrum. Alle skal bestille tid så man bliver ikke afbrudt af strøgkunder der smutter ind fra gaden. Studiet ligger på en gammel bondegård som er ved at blive istandsat. Man kan se den på Google men adressen Oldvejen 5 er midt mellem Hørsholm og Fredensborg og tæt på Helsingørmotorvejen.