Da Gud skulle have foto til kørekort …

Jeg må hellere starten historien med begyndelsen. Dybt begravet i at redigere billeder på kontoret bliver stilheden brudt af telefonen, hvor en herre vil vide om jeg laver billeder til kørekort …?

Jo da – Peter Dahlerup Fotografi laver pasbilleder som også er godkendt til kørekort. Den venlige herre i telefonen spørger efter pris og hvor jeg holder til. Han har mistet sin pung med kørekort så han skal med offentlig transport fra Høsterkøb ved Birkerød til Oldvejen, hvor studiet ligger. Jeg foreslår at han går på Rejseplanen og ringer igen, når han ved hvad tid han kan være fremme.

Over en time efter ringer han med lettere ophidset stemme: ” Hvor er du henne? – jeg står herude nu …” Tak spids tænker jeg og svarer hurtigt: ”Bare blive stående – jeg er der om 5 minutter!” og med de hurtige sko og skyndsomt i bilen ud ad Kongevejen kom jeg ind på gårdspladsen.

Og hvem stod så der … nej det var så ikke selveste Gud … men tæt på … en vaskeægte gammel munk med munkefrisure, munkekutte med bredt læderbælte og biblen i brystlommen …!

Han havde taget bussen fra Høsterkøb hvor han bor på klosteret til Kokkedal station, hvor en venlig dame havde vejledt ham i hvilken bus han skulle med for at komme op på Kongevejen mod Fredensborg. Så var han stået af og var gået på sine flade konvolutter (= sko) ad den støvede grusvej Oldvejen ud til bondegården, hvor Peter Dahlerup Fotografi har studie. En ganske frisk tur for en ældre mand.

Da billederne til kørekort var taget og var leveret, så spurgte jeg om ikke jeg skulle køre ham ned til Kokkedal station igen … jeg tænkte at nu måtte jeg hellere gøre dagens gode gerning, og Peter Dahlerup Fotografi er kendt for sin gode service.

”Jo tak – men så vil jeg hellere sættes af ved Rema 1000”, svarede den elskelige gamle munk.

Denne historie er helt sandfærdig …

Læs mere om Pasfoto