Pressefotograf Peter Dahlerup på job fotograferer Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary ankom med armene om hinanden til mindekoncert på Fredensborg Slot på årsdagen for Prins Henriks bisættelse fra Christiansborg Slotskirke

Pressefotograf Peter Dahlerup på job fotograferer Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary ankomme med armene om hinanden til mindekoncert på Fredensborg Slot på årsdagen for Prins Henriks bisættelse fra Christiansborg Slotskirke

Når pressefotograf Peter Dahlerup skal dække en begivenhed starter det hele med forberedelsen som sikrer det optimale udbytte med de bedste billeder fra begivenheden. Batterierne lades op og kameraerne indstilles og checkes og ekstra flash og batterier pakkes ned. Når opgaven som denne ikke kræver en lang tele så medtages det udstyr som skønnes nødvendig og ikke mere.

Mødetiden er sat til senest 17.30 ved gitterlågen ved Ydre Slotsgård men forud for dette har de andre kollegaer til pressefotograf Peter Dahlerup, som er hyret af Uge-Nyt Fredensborg, begyndt at stille op på række. Lige som ved bageren søndag morgen så står man i kø og holder sin plads. I hvert fald lige indtil nogle af de mere hardcore pressefotografer ser sit snit til at komme foran.

Efter en kort briefing fra Kongehusets repræsentant fra kommunikationsafdelingen går man i samlet trop og helst i samme orden som man er ankommet op til Blå Port. Her checkes hver enkelt pressefotograf og foreviser pressekort, da alle forinden har ansøgt om akkreditering og kun dem, som er godkendt og har fået plads har fået besked om at møde op.

Så bliver alle gennemsøgt af politi hunde og politifolk inde i Blå Port i hold af tre. Først efter dette sikkerheds check får man lov at bevæge sig ud i Indre Slotsgård, hvor nogle udspændte reb fortæller hvor man må stå. Og det er her det gælder om at få en god plads med udsyn til gæsternes ankomst.

Pressefotograf Peter Dahlerup kender stedet her og har i forvejen ringet til den vagthavende slotsbetjent og spurgt om de ville være søde at sætte noget lys op. Om vinteren er der bulder mørkt og så er det svært at få øjenkontakt og svært at få gode billeder.

Så venter man … og venter og venter … og her checker man belysning og vinkler og snakker med kollegaerne, og heldigvis er der blandt de danske pressefotografer en god stemning, og man hjælper hinanden. DR TV kom ret sent og måtte tigge om en plads i rækken fordi de ikke var kommet af sted hjemmefra til tiden, men vi rykkede lidt og så var alle tilfredse.

Så kommer gæsterne og så skal der arbejdes …. og når de vigtigste gæster ankommer, så er der kamp om at få dem til at se mod netop den enkelte pressefotograf men med over 20 pressefotografer fordelt på to rækker, så er det ofte et lykketræf.

Da Kronprins Frederik besluttede at nu skulle Kronprinsparret videre ind i Blå Port, så gav han et symbolsk håndtegn med “thumb up” til pressefotograferne der hungrende kaldte for et sidste billede ….

Se flere billeder fra pressefotograf Peter Dahlerup her i linket artiklen på Uge-Nyt.dk

Se billeder og læs artiklen her

 

Kronprins Frederik gav "thumbs up" håndtegn til fotograferne

Pressefotograf Peter Dahlerup var hurtig på aftrækkeren, da Kronprins Frederik gav “thumbs up” håndtegn til fotograferne

Pressefotograf Peter Dahlerup er blandt andet chef fotograf ved Danish Beauty Award showet og fotograferer her rød løber VIP ankomster og vinderne med deres trofæ og de kendte, som har overrakt diplomet – se billeder her …

Danish Beauty Award billeder