firmafotograf Peter Dahlerup som laver billeder til alle formål og kommer overalt

Stabil firmafotograf fra Fredensborg har lavet katalog billeder for samme storkunde siden 1991 – det hele startede med masser af dias og Polaroid film

Det hele startede en forårsdag i 1991, hvor Peter Dahlerup med sin gode ven Jonas Quist fra Quist Graphic i Hillerød var inviteret med til et møde hos marketingchef Kai Jensen hos firma Oluf Brønnum & Co. A/S i Herlev. Jonas Quist skulle give tilbud på trykning af et nyt katalog, og Peter Dahlerup skulle give tilbud fotograferingen. Peter Dahlerup fik ordren og har siden været en trofast leverandør for Oluf Brønnum & Co.

Oluf Brønnum & Co. er Kongelig Hofleverandør som leverandør til restauranter og storkøkkener overalt i Danmark og det nye katalog var Kai Jensens første store opgave i firmaet for alle varer skulle katalogiseres. I 3 uger i august, hvor solen dette år bagede ned fra en skyfri himmel, arbejde Peter Dahlerup på lageret hos Oluf Brønnum på Ellekær i Herlev. En medarbejder sørgede hele tiden for at der var nye varer klar og rengjort til fotograferingen, og Kai Jensen sørgede for logistikken og nummereringen. En anden medarbejder satte varerne på plads efter endt fotografering og firmafotograf Peter Dahlerup sørgede for fotograferingen.

Fotograferingen dengang skete med et stort bænk kamera på 4×5″ og med reduktionsbagstykke på 6×7 cm dias på Ektachrome rullefilm. Det var dengang man lavede kliptest på Farvelaboratoriet i Kronprinsessegade og man skød sig ind med Polaroid film til man var helt sikker. Alle optagelserne skulle være vandrette uanset motivet og alt skulle fotograferes på grå baggrund. Det gav ikke den store variation men udfordringen bestod i at få tingene til at fremstå bedst muligt under de givne omstændigheder. Men opgaven blev løst og det er blevet til et nyt katalog hvert andet år siden.

Oluf Brønnum er leverandør til restauranter og storkøkkener, så firmafotograf Peter Dahlerup er ekspert i blanke ting som porcelæn, glas, bestik, køkkenudstyr og serveringsudstyr. Det er også blevet til fotografering af interiør i de massevis af projekter, som Oluf Brønnum har indrettet overalt i Danmark og Skåne.

Firmafotograf Peter Dahlerup er en yderst stabil erhvervsfotograf, og det ses tydeligt når Oluf Brønnum & CO. A/S i Herlev har fået lavet billeder af samme fotograf siden 1991 med katalog hvert andet år og cirka 6 “tilbuds aviser” om året. Tilbuds aviserne er trykt på glittet papir som et lille magasin.

Inspiration fra de udenlandske leverandører og fra mange spændende fotografer har betydet en stor udvikling så Oluf Brønnums store katalog nu er et flot stort visitkort. Samtidig har firmafotograf Peter Dahlerup fotograferet samtlige varer til Oluf Brønnums webshop, hvor varerne ligger enkeltvis og fritlagt.

På billedet ses marketingchef Kai Jensen, som nu er gået på pension, sammen med firmafotograf Peter Dahlerup fra Firmafotografen – mobil 21602991 …. laver billeder til alle formål og kommer overalt.